Gewichtsbeheersing

Herstel je gewicht

Heb je alle diëten al geprobeerd en gemerkt dat je er alleen maar meer overgewicht en meer frustraties aan over hield?

Dat komt omdat de meeste dieetmethodes geen aandacht besteden aan hoe jij je voelt en welke invloed dat heeft op je eetgedrag.
De basis voor blijvend afvallen bestaat uit het aanleren van een gezonde relatie met eten en de oorzaak van je eetgedrag bloot te leggen.

Wil je afvallen? Je lekker in je vel voelen en op gewicht blijven?

Samen gaan we op zoek naar jouw valkuilen en maken we inzichtelijk hoe je huidige voedingspatroon is. Door (soms) kleine aanpassingen door te voeren, boek je al een groot resultaat.

Ik begeleid je tijdens dit traject in coachgesprekken. Hierin bespreken we je voortgang en kun je je ervaringen met mij delen.

Je volgt geen streng dieet maar je verandert je leefstijl en kunt  genieten van gezond en lekker eten!

Maar let op! Je wordt regelmatig door mij aangezet om situaties en gedrag in te zien en te veranderen. Zo ga je van hoofd naar lichaam en van rationeel naar emotioneel. Alleen door een gezonde leefstijl en een juiste mindset is het mogelijk om het ideale streefgewicht te bereiken en te behouden.

Ik werk volgens een speciale methode op basis van gezonde voeding zonder dieet, pillen of poeders. Deze methode is uniek in de regio.

“Over Gewicht, het is maar hoe je het bekijkt!”

Emotie eten

Een gezond gewicht dat willen we allemaal, maar vooral als je last hebt van eetbuien en emotie-eten is dat alles behalve eenvoudig.

Heb jij ook alle diëten al geprobeerd en gemerkt dat je er alleen maar meer overgewicht en meer frustraties aan over hield? Dat komt omdat de meeste dieet methodes geen aandacht besteden aan hoe jij je voelt en welke invloed dat heeft op je eetgedrag. Pas als je de oorzaak hebt gevonden, kan je de gevolgen succesvol bestrijden. En dat hoef je niet in je eentje te doen.

Ik werk volgens een methode gericht op een combinatie van psychologie en mindfulness. Hiermee worden kennis en beleving, hoofd en hart bij elkaar gebracht. Je gaat op zoek naar de bron van de eetobsessie en leert je negatieve gedachten en emoties los te laten. Geen korte termijn succesjes, maar een blijvend gewichtsverlies.

Wil je voor de rest van je leven een gezond gewicht en herken je jezelf in onderstaande uitspraken:

– Het lukt je maar niet om je ideale gewicht te bereiken of te behouden;
– Je kunt maar niet stoppen met snoepen;
– Je blijft maar diëten en jojoën;
– Je eet als je moe, boos, onzeker, onrustig of blij voelt.

Dan wordt het tijd het over een andere boeg te gooien. In plaats van steeds je aandacht te richten op eten, gaat het bij deze methode eten’ om jou! Jij als eter en niet om het zoveelste dieet. Deze methode helpt je opnieuw te genieten van eten door los te komen van je beperkende gedachten, je emoties te herkennen en te accepteren en liefdevol met jezelf om te gaan.

Vitaliteit?

Als vitaliteitcoach wil ik je graag laten ervaren hoe het is om voortaan gezond te leven. Wat voor een meerwaarde het is om volop energie te hebben en wat het betekent om lekker in je vel te zitten zowel fysiek als mentaal.

We kijken samen naar het totaalplaatje dus niet alleen naar de  voedingsmiddelen en de hoeveelheden maar ook naar je hormoonhuishouding, je algemene welbevinden, je stress level en je bewegingspatroon.

Als je niet lekker in je vel zit is het bijna onmogelijk om de juiste eetkeuzes te maken. De wil is er wel maar de energie ontbreekt. Door naar je 6 levensgebieden te kijken kom je weer in balans waardoor je energie overhoudt om “weer” voor je zelf te zorgen.

Ik creëer een veilige omgeving zodat jij je op je gemak voelt.

Ik ben pas echt tevreden als jij weer gelukkig, met een fit gevoel en een gezonde mindset de deur uitwandelt.